Veiligheid en uitstekend materiaal hebben onze allerhoogste prioriteit.

Veiligheid en uitstekend materiaal hebben de allerhoogste prioriteit.

Rib School Scheveningen

Naast onze werkzaamheden voor Rib Actie Scheveningen hebben wij tevens een internationale vaarschool voor ribvaren: Rib School Scheveningen
In 2009 zijn wij Rib School & Rib Actie Scheveningen gestart als voormalig gepassioneerde reddingsbrigade schippers.
Onze ribschool is CWO (Commissie Watersport Opleidingen) en RYA (Royal Yachting Association) gecertificeerd. Verder zijn wij een CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) instelling. Ieder jaar komt een inspecteur uit de UK onze boten en lesmateriaal keuren.

In de afgelopen jaren hebben wij de agenten van Politie Haaglanden opgeleid voor hun werkzaamheden bij het Kustdetachement. Ook Rijkswaterstaat en het Hoogheemraadschap nemen jaarlijks deel aan onze opleidingen. Particulieren, waaronder de vele expats in Den Haag kunnen bij ons terecht voor hun Internationale vaarbewijs met aansluitend het ICC (International Certificate of Competence). In de wintermaanden werken wij op Antarctica op diverse expeditie schepen. Ook hier certificeren wij de zodiac bestuurders.
Hiermee willen wij aangeven dat wij weten waar wij mee bezig zijn op onze Noordzee. Wij nemen geen risico’s.

Wij beschikken over meerdere rib boten welke niet verhuurd worden. Wij houden ons aan de wettelijke norm van maximaal 12 passagiers. Bij grotere groepen zetten wij meerdere boten in of wij varen in toerbeurten.
Daarnaast valt iedere passagier bij ons onder een P & I dekking (protection & Indemnity). Veiligheid staat vanzelfsprekend boven omzet.

Tot welke windkracht varen wij uit?

Een veelgestelde vraag! Als je met wind, getij en golfslag te maken hebt is het niet mogelijk om algemeen te zeggen dat je na windkracht 7 niet meer uitvaart. Bij Noordwest 5 – 6 is de kans aanwezig dat wij niet meer uitvaren, maar met Zuid 7 zou het nog prima kunnen. Ook is het belangrijk met welk getij wij te maken hebben. Met andere woorden de variabele omstandigheden bepalen of wij het wel of niet verantwoord vinden om te starten. Door onze ervaring als reddingsbrigade schippers kennen wij de risico’s van de zee. In ieder geval nemen wij de beslissing om niet uit te varen op basis van veiligheid en verantwoordelijkheidsbesef. De beslissing ligt te allen tijde bij de schipper en is niet discutabel.

De zee is te onstuimig. Wat nu?

Wij annuleren slechts enkele keren per jaar een RIB Powerboat tocht, maar ook wij zijn teleurgesteld als we een RIB Powerboat tocht moeten annuleren. Wij vinden wel dat jij daar als klant niet de dupe van mag worden en bieden wij je onderstaande service. Als wij door een onveilige situatie niet uit kunnen varen zijn er twee mogelijkheden:

  1. 100% restitutie voor het rib powerboat varen (dus ook zonder extra administratiekosten).
  2. Binnengaats rib powerboat varen: Je bent tenslotte naar Scheveningen gekomen om te varen. Bij een onveilige situatie bestaat de mogelijkheid om binnengaats te varen. We varen tot de havenhoofden en net voor het te heftig wordt keren wij in de monding. Vaak besef je dan ook pas echt bij het zien van de onstuimige zee, dat het een goede beslissing is geweest om binnengaats te blijven.

Je bent geheel vrij om te kiezen voor de 100% restitutie óf voor het binnengaats ribvaren. De activiteiten, die niet zijn georganiseerd door RIB Actie Scheveningen, maar door een van onze partners, vinden wel gewoon doorgang volgens programma.

Eigen risico ribvaren Scheveningen

Deelname aan de activiteiten van RIB School & RIB Actie Scheveningen geschiedt geheel op eigen risico. Voor afvaart houden wij een uitgebreide veiligheidsbriefing. Het is namelijk wel belangrijk dat je je realiseert dat RIB powerboat varen echt niet mogelijk is als je rug en/of nekklachten hebt of als je zwanger bent. We nemen je ook niet aan boord als je onder invloed bent van alcohol. Mochten er zich ondanks alle voorzorgsmaatregelen persoonlijke incidenten voordoen dan hebben wij voor alle deelnemers een zeer uitgebreid verzekeringspakket afgesloten. Deelnemers onder de 18 jaar dienen deze verklaring vooraf door een ouder en/of voogd te laten ondertekenen.

Algemene Voorwaarden Rib Actie Scheveningen

politie-haaglanden-vaaropleiding-rib-boot1
Vaaropleiding-Politie-rib-boot2
vaaropleiding-politie-ribvaren3
BA834D59-79FF-4A3A-A7DB-5AF1FA853BFD_1_201_a
Onstuimige-zee-ribvaren6