Veiligheid en uitstekend materiaal hebben onze allerhoogste prioriteit.

Veiligheid en uitstekend materiaal hebben de allerhoogste prioriteit.

Tot welke windkracht varen wij uit?

Een veelgestelde vraag! Als je met wind, getij en golfslag te maken hebt is het niet mogelijk om algemeen te zeggen dat je na windkracht 7 niet meer uitvaart. Bij Noordwest 5 – 6 is de kans aanwezig dat wij niet meer uitvaren, maar met Zuid 7 zou het nog prima kunnen. Ook is het belangrijk met welk getij wij te maken hebben. Met andere woorden de variabele omstandigheden bepalen of wij het wel of niet verantwoord vinden om te starten. In ieder geval nemen wij de beslissing om niet uit te varen op basis van veiligheid en verantwoordelijkheidsbesef. De beslissing ligt te allen tijde bij de schipper en is niet discutabel.

De zee is te onstuimig. Wat nu?

Wij annuleren slechts enkele keren per jaar een RIB Powerboat tocht, maar ook wij zijn teleurgesteld als we een RIB Powerboat tocht moeten annuleren. Wij vinden wel dat jij daar als klant niet de dupe van mag worden en bieden wij je onderstaande service. Als wij door een onveilige situatie niet uit kunnen varen zijn er twee mogelijkheden:

  1. 100% restitutie voor het rib powerboat varen (dus ook zonder extra administratiekosten).
  2. Binnengaats rib powerboat varen: Je bent tenslotte naar Scheveningen gekomen om te varen. Bij een onveilige situatie bestaat de mogelijkheid om binnengaats te varen. We varen tot de havenhoofden en net voor het te heftig wordt keren wij in de monding. Vaak besef je dan ook pas echt bij het zien van de onstuimige zee, dat het een goede beslissing is geweest om binnengaats te blijven.

Je bent geheel vrij om te kiezen voor de 100% restitutie óf voor het binnengaats ribvaren. De activiteiten, die niet zijn georganiseerd door RIB Actie Scheveningen, maar door een van onze partners, vinden wel gewoon doorgang volgens programma.

Eigen risico ribvaren Scheveningen

Deelname aan de activiteiten van RIB Actie Scheveningen geschiedt geheel op eigen risico. Voor afvaart houden wij een uitgebreide veiligheidsbriefing. Het is namelijk wel belangrijk dat je je realiseert dat RIB powerboat varen echt niet mogelijk is als je rug en/of nekklachten hebt of als je zwanger bent. We nemen je ook niet aan boord als je onder invloed bent van alcohol. Mochten er zich ondanks alle voorzorgsmaatregelen persoonlijke incidenten voordoen dan hebben wij voor alle deelnemers een zeer uitgebreid verzekeringspakket afgesloten. Deelnemers onder de 18 jaar dienen deze verklaring vooraf door een ouder en/of voogd te laten ondertekenen.

Algemene Voorwaarden Rib Actie Scheveningen

Onstuimige-zee-ribvaren6