Rib-actie.nl helpt met begeleiding van verschillende projecten van start-ups of innovatieve bedrijfjes bij onder meer de proeftuin op de Noordzee

Projecten en samenwerking

Rib-Actie.nl kan uw bedrijf helpen of begeleiden op de Noordzee

ribactie helpt start-ups en innovatieve bedrijven bij hun projecten in de proeftuin op de Noordzee voor de kust van Scheveningen
rib-actie geeft clinics en informatieavonden over water confidence. Er kan zelfs een tour georganiseerd worden op zee met uitleg over stroming en muien voor meer confidence
rib-actie helpt bij de begeleiding van verschillende evenementen grote zeilevenementen zoals de Ocean Race en het WK zeilen
Rib-Actie helpt bij tv en filmopnames en kan voorzien in een safetycrew met medische ondersteuners en safety zwemmers

Innovatieve bedrijven.

De proeftuin in de Noordzee voor de kust van Scheveningen vragen om voorzieningen die start-ups en kleine innovatieve bedrijven soms nog niet hebben. Daar helpen wij graag bij met onze 9 meter lange RIB met groot achterdek. Zo hebben wij onderwaterdrones aan boord gehad, hebben we onbemande en autonoom varende inspectieplatformen begeleid met testvaarten. En zijn we vanuit de boot getuige geweest van proeven met wave-energy converter systemen. Niet alles kan hier getoond worden omdat een deel in ontwikkeling is en nog updates zal krijgen. Heeft uw bedrijf hulp nodig of begeleiding op de Noordzee? Dan kunnen wij dit verzorgen vanuit Scheveningen. Neem hiervoor contact op met rib-actie.nl

Water confidence.

Omdat David veel aan big -wave surfen doet en hierin verschillende trainingen heeft gevolgd en daarnaast Aida gecertificeerd is verzorgt hij samen met Tangaroa.nl freediving een WaterConfidence training. Een training op een avond bestaat uit een deel theorie en aansluitend een deel in een zwembad om te ervaren waartoe je lichaam in staat is. Je wordt je bewust gemaakt wat voor gevaren er zijn maar ook met welke technieken je het langer onder water kan uithouden (bijvoorbeeld voor als je gepakt wordt tijdens surfen door een grote golf).

Ook kan er een RIB-tour georganiseerd worden op de Noordzee met uitleg over stroming, muien, de getijden en de gevaren van de Noordzee. Door met de RIB-boot de zee op te varen en te kijken welke signalen met betrekking tot stroming/ muien er zijn en met een stuk uitleg wordt je je er van bewust gemaakt hoe je de stroming kan lezen en hoe je hier mee om kan gaan. Meer weten over deze tour? Neem hiervoor contact op met rib-actie.nl

Water Begeleiding en ondersteuning bij grote watersport evenementen..

2024 was het jaar met 2 grote evenementen op Scheveningen; De Ocean Race en het WK zeilen kwamen dat jaar naar Scheveningen. Wij hebben met de gemeente leuke evenementen georganiseerd waaronder rondvaarten voor bewoners van Scheveningen om hun te betrekken bij, en uitleg te geven over de evenementen die er werden georganiseerd. Op zee werd het een en ander verteld over de wedstrijdvelden en wat er aan verschillende typen zeilboten, of hydrofoils te zien waren. Dit werd als zeer spectaculair ervaren om zo van dichtbij op het water te zien!

Ook voorzien wij in verschillende rondvaarten voor organisaties van deze evenementen met sponsoren en camerateams om opnames te maken op het water van de verschillende activiteiten. 

Los van deze evenementen hebben wij vaker aanvragen voor tv- of filmopnames. Onder andere zoals op de foto hiernaast te zien is bij de Pier van Scheveningen voor een aflevering van het Duitse tv-serie Tatort. Het doel van deze dag was dat een stuntman van de Pier van Scheveningen af zou springen en met camera goed vast te leggen. Vooraf hebben wij de stunt coördinatrice voorzien van de nodige informatie zoals waterdieptes en hoogtes van de Pier en adviezen gegeven. Met een safetycrew hebben wij deze opnamedag begeleid. Het safetyteam is door ons te organiseren met o.a. medische ondersteuners bij evenementen en reddingzwemmers.

UITSTEKEND
117 recensies op
Nelis on Tour
Nelis on Tour
We hadden de verwachting dat het wel gaaf zou zijn, maar het was moeilijk vet! Met een vrijgezellenfeest een goede aanrader.
Nika Garrard
Nika Garrard
Wat een ontzettend gave ervaring zeg! We hadden een last minute crisis voor een activiteit en David heeft ons hier echt in no time uit geholpen. De communicatie was super goed en hij was enorm vriendelijk. De boot zelf was echt heel gaaf, goede veiligheid, leuke verhalen, en hij gaf ook ons de kans om foto’s te maken en onze verhaaltjes te doen. Al met al echt een top ervaring en zou het iedereen aanraden! 🤩
Maud Schuurman
Maud Schuurman
Wat een geweldige bootervaring was dit! Werden hartelijk in ontvangst genomen door onze kapitein, die ook nog eens enthousiast verhalen vertelden tijdens de tocht! Bovendien sloten we af met leuke muziek, het sprankelende enthousiasme van dit bedrijf heeft mijn dag gemaakt, top :)
Rosa Snip
Rosa Snip
Wat een fantastische ervaring hadden we met de speedboottocht die heel last minute nog geregeld kon worden! En die verrassing met de muziek aan het einde van de tocht was echt geweldig! Bedankt voor alles, je hebt onze dag echt speciaal gemaakt!
Oxie Visser
Oxie Visser
Wat gaat dat hard!!!! Hele toffe ervaring & dat met een vlakke zee, zons ondergang & de skyline van scheveningen!! WAUW! En kennis rijker over de zeehonden & scheveningen! Echt de ervaring die je wilt opdoen als je opzoek bent naar een adrenaline kick! Dankjewel!
Julie Twaalfhoven
Julie Twaalfhoven
Met veel plezier en genot hebben wij een fantastische ervaring op het water gehad! Door een top service konden wij genieten van onze tocht terwijl ons een leuk verhaal werd verteld over de omgeving en zeehonden. Daarnaast was de veiligheid top en hebben we nog kunnen genieten van de muziek! Veel dank!
Lente Stouthart
Lente Stouthart
Ontzettend aardige man die ons last minute heeft geholpen met ons verzoek. Hele fijne communicatie. Veiligheid was top. Ook nog leuke verhaaltjes en een muziekje op de boot. Ontzettend bedankt!!!
Jente Korver
Jente Korver
Heel fijn dat t last minute kon! Er was hele goeie communicatie ook was de veiligheid en alles duidelijk uitgelegd wat heel fijn was. Op de boot vertelde hij hele leuke verhaaltjes over zeehonden, hij checkte steeds in of alles goed ging. Super enthousiaste man, wat de ervaring extra leuk maakte!
Gebke Compeer
Gebke Compeer
Leuk, professioneel en gezellig. Een aanrader!

Wij werken alleen met de beste merken.  Meeting point:

  Parker BistroBar
  Dr. Lelykade 28
  2583 CM Scheveningen
  (Gratis parkeren tot 18 uur)

  Telefoon

  +31 6 44 858 867